Menu

FTP-gegevens in je wp-config.php om gemakkelijk te updaten

Huibert Bijland 14 mei 2020 2 minuten

Host jij je WordPress website bij een hostingprovider waarbij je steeds de vraag krijgt om je FTP-gegevens in te geven op het moment dat je een update wilt draaien of zelfs dat de auto-update van WordPress niet werkt? Dus, als je op updaten klikt krijg je eerst een melding dat je de FTP-gegevens moet invoeren zoals hieronder is weergegeven:Bij de meeste providers zijn de instellingen van de standaard servers (meestal shared servers) goed ingericht en kun je de gewenste updates van WordPress zo activeren en uitvoeren. Als je een uitgebreidere, complexere, zelfs goedkopere of een eigen hosting hebt dan kan het zijn dat deze instellingen niet standaard zijn geconfigureerd.

Als je het niet erg vindt om steeds je gegevens op te zoeken en deze steeds opnieuw te moeten invoeren kun je dit zo laten zoals het is en de melding, een soort van, behouden. Ik zou zeggen “bespaar jezelf het gedoe” want je kunt de FTP-gegevens in het wp-config.php bestand toepassen. Je krijgt dan geen meldingen meer en je auto-update zal weer werken.

Hieronder staat de volledige code die je zou kunnen toepassen. Dit kun je ook op de officiële website van WordPress terugvinden.

define('FS_METHOD', 'ftpext');
define('FTP_BASE', '/path/to/wordpress/');
define('FTP_CONTENT_DIR', '/path/to/wordpress/wp-content/');
define('FTP_PLUGIN_DIR ', '/path/to/wordpress/wp-content/plugins/');
define('FTP_PUBKEY', '/home/username/.ssh/id_rsa.pub');
define('FTP_PRIKEY', '/home/username/.ssh/id_rsa');
define('FTP_USER', 'username');
define('FTP_PASS', 'password');
define('FTP_HOST', 'ftp.example.org');
define('FTP_SSL', false);

Hieronder is de “verkorte” code wat ik meestal gebruikt bij mijn klanten die een eigen hosting (provider) hebben.

define('FS_METHOD', 'ftpext');
define('FTP_USER', 'username');
define('FTP_PASS', 'password');
define('FTP_HOST', 'ftp.example.org');
define('FTP_SSL', false);

Hopelijk ben je wat verder geholpen en kun je de updates weer zonder meldingen voortzetten.

WordPress Expert

Ben je op zoek naar een online bureau met ervaring in het ontwikkelen van WordPress website? Wij ontwikkelen WordPress theme’s passend bij de wensen van de klant evenals dat wij elk gewenste functionaliteit weten te ontwikkelen middels bestaande plugins of door het juist op maat te maken.

Ik wil contact

Jij hebt behoefte aan advies?

IkCommuniceer geeft je graag gedegen (online) advies over je strategie, website, ads campagne en de mogelijkheden op social media.