End-of-life
Tips

Wanneer zo’n release het einde van zijn levensduur bereikt worden er geen verdere onderhoudsupdates, ook geen kritieke beveiligingsupgrades, meer uitgevoerd. Het is belangrijk om actie te ondernemen op het moment dat deze life cycles wordt uitgebracht.

Informeer dan ook bij jouw websitebeheerder of provider of je website op een server draait met de juiste software. Minimaal versie PHP 7.2. Let daarbij ook op dat het kan voorkomen dat je website niet meer juist functioneert. Waardoor er aanpassingen gedaan dienen te worden voor de nieuwe PHP-versie. Hier zitten mogelijk kosten aan verbonden.

Veel providers hebben al de mogelijkheid om de servers om te zetten naar PHP 7.2. Is dit niet het geval bij jouw provider? Let er dan wel op dat deze server geen onderhoudsupdates en geen beveiligingsupgrades meer krijgt waardoor je website niet meer 100% beveiligd is.

Zowel PHP 5.6, 7.0 als 7.1 is per december 2018 end-of-life (EOL). Wij adviseren dan ook om hun PHP-versie te updaten naar minimaal PHP 7.2 of hoger.

Wij helpen je graag bij het nakijken en upgraden van jouw website. Neem daarvoor contact met ons op.

Direct contact

Samen zorgen wij voor resultaat

Kom in contact met ons

15+ jaar ervaring

24/7 bereikbaar

AVG/GDPR

ISO 27001

WCAG

  • Daarom kies je voor IkCommuniceer.
  • Strategisch
  • Functioneel
  • Omzet verhogend
  • Resultaatgericht