Websites worden als onveilig gemarkeerd
Tips

Heeft jouw website geen HTTPS, dan geeft elke browser een ‘Non-secure’ melding. Google is al lang bezig met het standaardiseren van het gebruik van SSL certificaten, omdat dat leidt tot een veiliger internet.

Negatief invloed op je Google positie

Al enkele jaren nemen ze HTTPS op de websites mee als rankingfactor in de Google zoekresultaten. Heeft je website dat niet, dan heeft dat negatief invloed op de positie van je website in de zoekresultaten.

Alle sites zonder HTTPS worden als onveilig gemarkeerd

Vanaf 2017 in Google Chrome, Safari en Firefox. Vanaf nu is er bijna geen browser meer die dit niet doet.

Even geschreven vanuit Google (de gigant)

Google heeft aangekondigd dat ze vanaf januari 2017 in Chrome websites – die zonder HTTPS gevoelige informatie verwerken – gaat markeren als ‘Non-secure’. Google is al geruime tijd bezig met het stimuleren/standaardiseren van het gebruik van SSL certificaten, omdat dat leidt tot een veiliger internet. Zo nemen ze sinds enkele jaren het gebruik van HTTPS op de hele website al mee als rankingfactor in de Google zoekresultaten en nemen ze vaak het voortouw bij het ontmoedigen van het gebruik van verouderde certificaten.

Chrome heeft 72,5% marktaandeel en meer dat de helft van de desktop Chrome bezoeken gaan al over HTTPS. Het is de verwachting dat andere browserfabrikanten deze nieuwe richtlijnen en iconen overnemen, zoals Mozilla met Firefox, Safari (gebeurt dus al).

Wat kun je hieraan doen?

Installeer een SSL certificaat (https://) en zorg dat de website hiermee om kan gaan, evenals de server.
De kosten zijn afhankelijk van de provider en huidige webhosting pakket. Per website wordt bekeken wat hiervan de kosten zijn.

Direct contact

Samen zorgen wij voor resultaat

Kom in contact met ons

15+ jaar ervaring

24/7 bereikbaar

AVG/GDPR

ISO 27001

WCAG

  • Daarom kies je voor IkCommuniceer.
  • Strategisch
  • Functioneel
  • Omzet verhogend
  • Resultaatgericht